Udfordringen: Det begyndte med, at Søren Bechmann skrev en bog om servicedesign. Han blev opfordret til at tage ud og fortælle om den og holde foredrag, men det havde han ikke lyst til.  I dag holder han næsten 100 foredrag om året.

“Jeg har siddet og kedet mig på bagerste række til et utal af foredrag. Jeg havde ikke lyst til, at andre skulle kede sig ihjel på samme måde til mit foredrag, så jeg lagde mig i selen og forberedte mig og tog en masse kurser.”

 

Ærlig feedback

“Jeg synes, det er vigtigt, at man har en coach at læne sig op af. En, hvor der ikke er følelser involveret og som tør sige sin ærlige mening. Det dur ikke at spørge sine venner, for de er forudindtagede positive og kan ikke nødvendigvis gennemskue håndværket. Efter et foredrag er det typisk dem, der synes det gik godt, der kommer op og siger det. De fortæller ikke, hvad der kan gøres bedre. Vælg en coach, som du på forhånd har aftalt skal give dig en ærlig, kritisk og konstruktiv feedback.”

“Jeg har ikke haft en fast coach i alle de år jeg har holdt foredrag. Jeg har bevidst brugt forskellige, fordi de selvfølgelig kan have forskellige holdninger til, hvordan tingene skal gøres. Det er også et spørgsmål om stil. Det er ikke alle, der skal og kan lave grine og klappe-øvelser. Jeg ved godt, at det som udgangspunkt er en god ide at aktivere deltagerne, men jeg har også siddet på bagerste række og tænkt, hvor ville det være rart, hvis en foredragsholder øste af sin viden i stedet for at få mig til at sludre med naboen i alt for lang tid.”

 

Øvelse, øvelse, øvelse

“Det er så banalt og elementært, at man tror det er løgn. Men det mest afgørende for et godt foredrag er, at jeg øver mig. Jeg har holdt mit oplæg en million gange foran spejlet og i bilen på vej fra a til b. Der er ingen genveje.”

“Jeg er begyndt at interessere mig for stand up rent professionelt. Det er inspirerende at se, hvordan komikere arbejder med timing og pointer. Hvis timingen ikke er der, så falder pointen til jorden. Det hele er indøvet mange gange.”  

 

Drop teksten - brug billeder

“Når jeg er ude, så har jeg så lidt tekst med som muligt og i stedet billeder, der støtter mig lidt, for jeg kan jo stoffet udenad. Til sidst er der bare at sige, kom ud over isen og aflever dit budskab!”

 

 

Læs også: "Styrer stemningen i rummet" 

 

"GØR SOM Winston churchill - HAN holdt sine taler 7 gange inden han gik på talerstolen"

Helle Brokjær

 

 

Posted
AuthorHelle Brokjær